Blog

Kombinera cykling och rätt kost

Det är sant att cykling är en mycket bra sport och motionsform om du snabbt vill gå ner i vikt och samtidigt bygga starka benmuskler. Under ett spinningpass kan du bränna långt över 700 kalorier och tar du en längre tur utomhus kan det bli betydligt mer än så. Med rätt kost och rätt träningsschema kan du vara i form inom kort.

Varför är cykling bra?

För det första är cykling en “högförbrännarsport” och en träningsform där du tränar cardio ordentligt. I och med det svettas du och får upp konditionen rejält. Men cykling har också sina fördelar i och med att det är en så pass skonsam sport. Du belastar inte dina leder och fötter lika mycket som du skulle göra under en löprunda. Därför är det också många motionärer som skadat sig som väljer att “komma tillbaka” till träningen genom cykling. På så sätt får de sin dagliga motionsdos och kan återuppbygga sig långsamt.

Se till att ha en bra cykel

Om du cyklar mycket utomhus är det viktigt att du köper en cykel som klarar av det underlag och den terräng du vanligtvis cyklar i eller på. Bland det viktigaste är naturligtvis däcken som behöver ses över regelbundet. När du behöver nya cykeldäck är det en tanke att gå in på tooorch.com och hitta dem som är anpassade efter din cykel. Tänk på att precis som för bilar finns det även cykeldäck för årstiderna såsom sommar och vinter. I den skandinaviska vintern behöver du vinterdäck, speciellt om du cyklar på isiga och hala vägar.

Under sommarn rekommenderas en racercykel om du ofta kör på asfalt. Dessa cyklar har mycket tunna däck och själva cykeln är väldigt lättviktig.

Rätt diet kombinerat med cykling

För den som cyklar mycket är en varierad och proteinrik diet det bästa. Du måste också se till att äta mycket kolhydrater för att orka de långa passen eller turerna. För mer tips kan du gå in på den här bloggen och se vad som rekommenderas. Ett tips är att undvika alltför fiberrik mat innan ett längre pass eftersom magen kan kännas uppblåst och du får håll eller stark smärta.

Under cykelpasset är det bra om du har med dig någon enkel snackbar, proteinbar och inte minst mycket vatten, speciellt om det är varmt. De flesta cyklar har ställning för vattenflaska.

appdev