Blog

Detta kan du äta

När du börjar äta efter fettdieten kommer du att märka att det finns riktigt mycket god mat du kan äta. Det är inte för inte som kosten i folkmun kallas för njutningsdieten. Under kostens alla stadier är det denna typ av produkter du ska fokusera på att äta:

  • Protein
  • Fett
  • Ovanjordsgrönsaker

Som du ser är det enkla principer som gäller för kosten och det är därför enkelt att följa den. Det behövs inga märkliga produkter utan du ska fokusera på sådant som naturen själv producerar. Du ska med fördel äta så ren och naturlig mat som möjligt. Produkter som saknar långa innehållsförteckningar med namn du inte kan uttala.

Ät rätt protein

När det kommer till protein ska du satsa på så feta bitar som möjligt. Du kan äta alla sorters kött såsom nöt, fläsk, lamm och vilt. Du kan även äta kyckling, fisk och ägg i så stor utsträckning som du vill.

Ät rätt fett

När det kommer till fett finns det även här ett mycket större utbud än vad många tänker på. Dels räknas det fett som finns i det protein du äter. Dessutom kan du välja mellan ett stort urval av fettrika mejeriprodukter, t.ex. smör, talg, ister, nötter, kokosolja och andra oljor.

Ät rätt kolhydrater

Du får även äta grönsaker på LCHF, men kom ihåg att det ska vara så få kolhydrater som möjligt i kosten. Det finns en regel om att du ska äta produkter som innehåller max 5 g kolhydrater per 100 g, alltså 5 %. Detta gör att du kan äta grönsaker som växer ovan jord då de är mer fattiga på kolhydrater än de som växer under jord.

appdev