Blog

3 tips för att underlätta din kostomläggning

För att underlätta för dig själv när du ska börja med LCHF kost finns det vissa tips att ta till sig. På så sätt kan du känna dig väl förberedd när dagen D kommer.

Planera din tid

För att undvika att hamna i en sockerfälla och avvika från kosten är det A och O att vara väl förberedd. Planera din tid på så sätt att du alltid har tid för att laga och äta naturlig och LCHF vänlig mat.

Om du har mycket arbete eller en familj som tar mycket tid, förklara för dem att du just nu måste fokusera på din kost. Finn små utrymmen under dagen som du kan laga din mat på. Ofta kan du laga samma mat till din familj som till dig själv och servera kolhydrater till om de önskar. På så sätt behöver du inte laga två olika rätter vid varje måltid. Kom ihåg att servera en extra fettkälla till din mat.

Laga storkok regelbundet

Ett tips som inte går att undvika att säga är att göra storkok. Genom att ta en söndag och laga storkok så har du chansen att förbereda luncher och middagar för hela den kommande veckan. På så sätt sparar du automatiskt tid under veckan och har alltid en matlåda som du snabbt kan värma och äta.

Storkok som du fryser in när de har svalnat är ett av de enklaste knepen för att lyckas med din kostomläggning. De kräver inte allt för stor ansträngning i jämförelse med den smidighet de tillför till ditt liv.

Ät fett redan vid frukosten

Kom ihåg att få in fett i maten redan vid frukosten. Precis som det sägs är denna måltid dagens viktigaste och du vill ha en så bra start för dagens blodsocker som möjligt. Med fett i frukosten får du en bättre start på dagen och minskar risken får blodsockerdippar på eftermiddagen.

appdev