Blog

4 viktiga kostråd

Vad du stoppar i din kropp kommer att ha en stor påverkan på din hälsa. Väljer du en sämre kost kommer du också att må sämre, vilket även fungerar åt motsatt håll. För att du ska ha en hälsosam och varierad kosthållning är det viktigt att du får i dig alla vitaminer och näringsämnen som kroppen behöver.

Visste du att maten du väljer är så avgörande att den inte bara påverkar din vikt och ditt utseende, utan att den även kan spela en stor roll när det kommer till sjukdomar och besvär? Kosten kan nämligen vara boven i dramat, men den kan också vara en riktigt hjälte som hjälper dig att bli av med smärta, sjukdomar och andra hälsorelaterade problem. Ett exempel är bland annat artros. Det har visat sig att med rätt mat kan du faktiskt minska och bli av med många av de problem som artros bidrar med. Lider du kraftigt kan det dock vara bra att kombinera kosten med olika behandlingar som du hittar på Artros.org hemsida.

Så får du en bättre kosthållning

Här nedan har vi listat fyra viktiga kostråd som kommer att förändra hela ditt mående till det bättre. Vissa kanske du redan har hört förut, medan andra är helt nya.

1. Frukt och grönt är mycket viktigt för din hälsa och det rekommenderas att du får i dig 600 gram om dagen.

2. Byt ut de dåliga fetterna mot bättre och nyttigare alternativ. Det kan t.ex. handla om att du väljer nötter framför en påse chips eller att du byter ut feta ostar mot fettsnålare pålägg.

3. För att få en bra hälsa ska du inte bara äta rätt, utan du ska även se till att motionera och röra på kroppen varje dag. Försök att få in motion i ditt dagliga schema.

4. Fullkorn innehåller många kolhydrater och är fettsnåla. Därför är bör du se till att få in mycket fullkorn i kosten!

appdev