Blog

Så påverkas håret av vad du äter

Håret är en väldigt bra indikator när det kommer till hur bra eller dåligt vi tar hand om oss. Håret påverkas av stress, näringsbrist och dåliga vanor i allmänhet. Om du lider av tunt eller skört hår bör du se över dina levnadsvanor.

Håret och kosten

Det är visserligen så att både håret och naglarna är döda när de växer ut. Man har ingen känsel i dem och de påverkas inte längre av kroppen så fort de har vuxit ut. Om du ändrar kostvanor till det bättre lär du alltså inte märka något direkt när det kommer till håret och naglarna, utan det tar ett tag innan du ser en skillnad. Det måste helt enkelt växa ut nytt hår eller en ny nagel innan du kan se en skillnad. Detsamma gäller om du ändrar din livsstil till det sämre. Du märker ingen förändring först, förrän det har gått ett tag.

Ett enkelt sätt att förbättra hårkvaliteten

Lider du av tunt hår kan det bero på många saker. I vissa fall behöver det inte alls ha med kosten att göra utan kan vara en ärftlig faktor bakom. Hos www.nordichair.com kan du läsa mer om hur det går till när man ska göra en hårtransplantation. Vill du först testa på att ändra om din kost kan du äta mat med mycket zink i. Många har brist på zink, eftersom zink främst finns i musslor och är en antioxidant som inte lagras i kroppen. Därför måste den intas dagligen för att få effekt, men det finns zinktabletter på apoteket som man kan prova och se om det ger en effekt.

appdev