Blog

Kost och träning för att gå ner i vikt

Intresset inom träning och kost har drastiskt ökat det senaste decenniet med nya metoder att träna, bygga muskler och bränna fett. En väldigt vanlig fråga är hur man ska gå till väga för att bränna det där fettet man så länge gått och kollat på i spegeln. Genom diet, eller genom diet och träning? Många ifrågasätter faktumet att träningen är en viktig komponent i fettförbränningen, och menar att det kan göras med endast en stabil och hälsosam diet.

Du kan gå ner i vikt med endast en bra diet, men träning är en viktig komponent. Utan träningen kommer bara en del av din viktminskning från fett, eftersom du också tar bort muskel- och bentätheten. Eftersom du tränar stimuleras tillväxten av de metabola vävnaderna, så att gå ner i vikt genom träning innebär att du förbränner mestadels fett. Antalet på skalan låter kanske inte så imponerande, men eftersom musklerna tar mindre plats än fett ser du mindre ut och dina kläder passar bättre. Studier visar att för att gå ner i vikt med träning och sedan hålla vikten, behöver du inte springa mil efter mil på löpband. Du behöver bara etablera mellan fyra till sju träningspass i veckan, 50 minuter vardera, med måttlig intensitet, som till exempel raska promenader. Styrketräning är också ett bra komplement i din träning. När det gäller styrketräning för förbränning av fett så rekommenderas det att utföra så mycket kroppsviktsövningar som möjligt, som till exempel benböj, armhävningar, plankor, o.s.v.

Utöver att förbränna fett är det naturligtvis viktigt att inte glömma att träning kan ha andra imponerande hälsoeffekter, som att förbättra din sömn, öka ditt humör, sänka ditt kolesterol och sänka din stressnivå.

appdev