Blog

Kom igång med LCHF

För att komma igång med LCHF krävs det kunskap om dieten. Genom att läsa på om den kost som krävs får du idéer och kunskap om vad du kan äta. För att du ska få det resultat som du önskar dig, och för att kosten ska ge dig maximal effekt, behöver du äta rätt saker. Det första steget till att börja äta LCHF är därför att ge dig själv kunskap om kosten. Precis som det gamla ordspråket lyder så är kunskap makt, något som även gäller för kunskap om LCHF. Du kan helt enkelt ta makten över ditt liv och din kost.

3 enkla grunder för LCHF

Det finns tre enkla grunder för att äta LCHF och dessa bör du ha som bas under hela tiden du äter denna kost. Genom att alltid ha en stadig bas att stå på blir det enklare för dig att inte avvika från din kostplan, utan hela tiden känna dig säker på att du äter rätt.

De tre enkla grunderna för att äta LCHF är:

  • Ät mycket fett vid alla måltider
  • Ät liten mängd kolhydrater
  • Ät dig mätt vid alla måltider, men överät inte

LCHF bygger just på att äta fettrika produkter. Du behöver inte känna att du måste ösa på med fett såsom smör på allt du äter. Istället är det enklare att äta produkter som redan får början är rika på fett. Då kan du på ett naturligt sätt integrera fettet din kost.

Det svåraste för många kan i början vara att hålla nere på mängden kolhydrater. För den som är van vid att äta produkter såsom potatis, pasta, bröd och ris vid alla måltider kan det kännas svårt att ta bort. Det blir helt enkelt ett tomrum på tallriken som måste fyllas. Detta gör du bäst genom att äta mer fett snarare än mer protein.

När du äter LCHF ska du inte känna att du svälter dig själv. Detta är en kost för alla som tycker om att äta god mat och att äta sig mätta. Du ska varje dag äta tills du känner dig mätt, varken mer eller mindre. Se till så att du inte överäter och får i dig för mycket mat. Kom ihåg att hålla en bra nivå och addera extra fett.

appdev