Blog

En rolig LCHF-frukost

Oavsett tiden finns till att göra LCHF-pannkakor på morgonen eller om frukosten måste intagas i all hast, så finns det en uppsjö av olika frukostalternativ för de som följer LCHF. Hur fantastiskt låter det inte att kunna äta en macka eller att äta en superkrämig yoghurt?

Fettdieten eller LCHF är en diet där kolhydrater utesluts ur kosten för att kroppen istället ska använda fett som energikälla. Det innebär att många rasar i vikt och får energinivån tillbaka. Men till en början kan det vara svårt att byta ut frukostsmörgåsen mot något som går bra inom LCHF.

Hemmagjort LCHF-bröd

Att byta diet kan vara jobbigt, då det bryter gamla invanda mönster. Morgonen består inte längre av att brygga kaffe och under tiden smöra mackan, för att efter intagen frukost borsta tänderna med GUM. Att bryta vanor är jobbigt. Många tror att LCHF innebär att det inte finns något bröd att äta, då kolhydrater är så gott som uteslutna ur kosten. Men faktum är att det är enkelt att göra så kallat LCHF-bröd. LCHF-bröd är ett äggbaserat bröd, som går snabbt att baka och förvara färskt i kylskåpet. Det här brödet toppas bäst med en fet färskost eller äkta smör och ost. Kom ihåg att inom LCHF är margarin så gott som förbjudet, då det innehåller billiga fetter och andra tillsatsämnen som kroppen inte vill ha, men inte LCHF-dieten heller. Med LCHF-brödet slipper morgonrutinen brytas och frukostmackan är fortfarande en del av morgonen.

Fräsch yoghurt med bär och nötter

En annan populär och smaklig frukost är en yoghurtskål med bär och nötter, en perfekt LCHF-frukost för den som gillar mer lätta smaker på morgonen. När man äter LCHF är det viktigt att hålla sig borta från smaksatt yoghurt och lättyoghurt också. Istället ska man i affären leta efter naturell och fet yoghurt. Den godaste yoghurten på marknaden är rysk yoghurt, som har en hög fettprocent och är så krämig så att man smälter. Det är mycket smarrigt att toppa rysk yoghurt eller grekisk yoghurt med bär som blåbär eller hallon, samt nötter.

Pannkaksfrukost

Helgfrukost innebär för många hushåll, pannkakor. Men även om LCHF är en del av ens diet, så betyder inte det att pannkakor lämnas utanför dieten. Genom att använda annat mjöl och utesluta socker, så kan pannkakor bli en del av din helgfrukost. Pannkakor gjort på mandelmjöl är helt okej att äta enligt LCHF och kan toppas med goda bär och vispad grädde.

Snabb frukost

För den i stress finns det många frukostar som är prima, även om LCHF är ens diet. Att ha keso och kokta ägg i kylen är bra lösningar till att alltid ha en snabb frukost tillgänglig. Keso kan lätt toppas med nötter, bär eller avokado för att skapa en smarrig och snabb frukost.

appdev