Blog

Gå ner i vikt med LCHF

En av de största och främsta anledningarna till att många människor väljer att börja äta enligt LCHF:s principer är att de vill gå ner i vikt. Kanske har även du kämpat i åratal med att gå ner i vikt genom att lägga restriktioner på din kost eller kalorier som inte har fungerat. Att gå ner i vikt genom att äta mindre är aldrig en bra ide då de flesta snart går upp igen.

Gå ner i vikt – få mängder av fördelar

Med LCHF är det annorlunda vilket visas av alla de framgångshistorier som du kan läsa om i tidningar och online. LCHF är inte bara en diet för att gå ner i vikt utan visar sig i längden även vara en kost för ett livslångt ätande.

Även om viktminskning är ditt främsta syfte kommer du antagligen vilja fortsätta äta enligt denna kost när du har nått ditt mål. LCHF hjälper dig nämligen inte bara att gå ner i vikt. Kosten hjälper dig att finna en viktbalans, får dig att må bra och ger dig mängder av hälsofördelar.

Tappa dina överflödiga kilon

Om du vill gå ner din extravikt är det bra att börja med en strikt variant av LCHF. En strikt variant innebär att du äter så få kolhydrater som möjligt. Med färre kolhydrater få du större utrymme att lägga in mer fett i din kost vilket kommer att snabba på din viktnedgång.

Många som har gått ner i vikt med LCHF har valt att äta strikt LCHF ett par veckor för att få en så kallad rivstart. Då kommer snabbare resultat vilket ger en stor motivation till dem som kämpar med sin vikt.

För att äta en strikt LCHF kan du välja att nolla dina kolhydrater under några veckor. Då fokuserar du på att äta bra protein och nyttiga fetter. Du kan med fördel äta mycket ägg i din kost, och dessa kan du variera på många sätt.

Tips för att gå ner i vikt

Det finns dock fler tips för att hälsosamt gå ner i vikt. Tänkt på att enbart äta när du är hungrig och inte småäta mellan dina huvudmål. Dessutom bör du fokusera på din generella hälsa under din viktnedgång. Drick mycket vatten och tänkt på att sova länge. Du kan med fördel gå på promenader under dagarna för att hålla igång och röra på dig.

Kom ihåg att tänka långsiktigt när du äter LCHF. En del kan känna att vikten bokstavligen rasar av. Det kan dock vara så att dina kilon tar längre tid på sig att lämna kroppen. Beroende på dagsformen kan din vikt variera. Därför är det bättre om du mäter din kropp istället för väger dig.

appdev