Blog

Få mindre sötsug

Något som många upplever är en stor fördel med att äta enligt LCHF är att de får ett minskat sötsug. Ett minskat sötsug är nämligen något som många ständigt är på jakt efter. I dagens samhälle finns sötsuget alltid närvarande. Och det är inte konstigt med tanke på att kosten vanligtvis är fullproppad med socker och sötningsmedel. En bulle här och en läsk där underhåller ständigt ditt sötsug vilket gör att det inte försvinner eller lugnar ner sig.

På en LCHF kost utesluter du dock alla typer av söta produkter, såväl naturliga som artificiella, vilket gör att ditt sötsug kommer få en chans att lugna ner sig. Vissa människor vittnar till och med om att deras sötsug har försvunnit helt.

LCHF är en riktigt effektiv diet för att för en gångs skull ta kontrollen över ditt sötsug. När du äter en kost fri från socker och med naturliga fetter som bränsle för din kropp kommer du märka att suget avtar.

Varför LCHF hjälper dig mot sötsug

Det finns en mängd anledningar till varför just LCHF kommer att hjälpa dig brottas mot sötsuget som kommer kl. 15.00 varje dag som ett brev på posten.

  • Fettet

När du äter fettrika livsmedel kommer kroppen att lära sig använda fett som drift snarare än socker.

  • Mättnaden

LCHF och dess fettrika livsmedel kommer att ge dig en känsla av en konstant, behaglig mättnad. När du känner dig mätt mellan dina måltider kommer du inte känna något sug av att småäta.

  • Stabiliserat blodsocker

Denna kost kommer hjälpa dig att stabilisera ditt blodsocker. När du tar bort kolhydratrika livsmedel som får ditt blodsocker att åka berg- och dalbana kommer du även att få bort de blodsockerdippar som gör dig sötsugen under dagen.

Ät fettrika mellanmål hellre än frukt

Många väljer att äta en frukt eller en sockerfylld bar på eftermiddagen mellan lunchen och middagen. Det är då den kända eftermiddagsdippen kommer in i blodsockret. Istället för att äta något sockrigt är det nu dags att fylla på med lite extra fett. Då lurar du kroppen och till slut kommer den inte att förvänta sig något sött på eftermiddagen – och den kommer inte heller att behöva det.

Det finns en lång rad bra mellanmål som passar sig som ett nyttigt snacks där du tillför fett till kroppen. Du kan till exempel ta en handfull nötter eller äta en bit smör inlindad i en god ost.

appdev