Blog

Fri från magbesvär

En stor del av den svenska befolkningen lider idag av problem med magen. Magproblem är ett brett problemområde och många olika diagnoser kan finnas. En del söker hjälp från sjukvården medan andra lider i tysthet. En vanlig diagnos att tilldelas är IBS som gör att du får oförklarliga buksmärtor och en uppspänd mage. Att lida av IBS kan hindra dig under din vardag och dess sysslor. Det kan även vara så att du lider av celiaki, alltså glutenintolerans eller en inflammatorisk tarmsjukdom.

Genom att ta bort kolhydrats- och stärkelserika produkter från din kost kan du minska dina magbesvär. Att dessutom ta bort socker från kosten kommer göra att inflammationer i din kropp minskar vilket kommer leda till att du mår bättre.

Om du lider av magproblem är det extra bra att vara strikt med mängden kolhydrater du äter. Om du inte intar några kolhydrater i din kost finns det heller ingen mat som fermenteras i tarmarna och som kan ge dig besvär.

En LCHF kost är i regel kompatibel med FOODMAP, något som människor med IBS rekommenderas att äta enligt. Skillnaden är att LCHF innehåller ännu färre kolhydrater.

appdev