Blog

Rensa ur köket

För att komma igång så bra som möjligt med din nya LCHF diet är det viktigt att vara väl förberedd. Förutom att läsa på och ta in kunskap om din nya kostomläggning är det bra att se till att ha bra mat hemma. Att äta LCHF kan verka enkelt i teorin, men det är något knepigare i praktiken att få bort gamla vanor när det gäller kosten.

Ge bort fel mat

För att undvika att hamna i fällan att du äter den mat som finns hemma eftersom du är trött eller stressad efter jobbet, se till att göra dig av med den direkt. Om du har en stor familj som inte vill hoppa på LCHF-tåget med dig, ge dem ett eget skåp att lägga sin sockriga och kolhydratrika mat i.

Rensa ut såväl skafferiet som kylskåpet på mat som inte ingår i din LCHF kost. Det som syns kommer du inte att lockas av på samma sätt. Ta bort all pasta och bröd, bakelser, godis, sylt och liknande som du har hemma. Släng det dock inte! Istället är det bättre att ge bort det till släkt eller vänner så att inga livsmedel har producerats i onödan.

Handla hem rätt livsmedel

Innan du sätter igång med LCHF bör du skriva ner en inköpslista och fylla upp kylskåpet och skafferiet med de livsmedel du behöver för att hålla dig till kosten. Genom att skriva en inköpslista som du ständigt kan återkomma till blir det enklare att hålla dig till de produkter du behöver köpa när du strosar runt i mataffären. Dessutom kan du kika på den för inspiration till vad du ska laga för mat.

appdev