Blog

Fördelar med att äta pasta regelbundet

Det är allmänt känt att näringsrik kost och fysisk aktivitet hjälper till att hålla en hälsosam form och vikt. Dock går fördelarna med näringsrik kost långt utöver vikten, se bara på följande:

  • Förbättrar din förmåga att bekämpa sjukdomar och återhämta dig från skador.
  • Förbättrar ditt välbefinnande.
  • Minskar risken för benskörhet, diabetes, vissa cancerformer, hjärt- och kärlsjukdomar och stroke.
  • Sänker blodtrycket och kolesterolvärdet.
  • Ökar din energinivå.

För att kunna dra nytta av alla dessa fördelar måste din kropp få i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Nyckeln är att inte fokusera på en enda vitamin eller mineral utan att äta varierat. Se till att planera veckans måltider så att du får i dig näringsrik mat utan att det innehåller för mycket kalorier. Att äta mer pasta är idealiskt för att äta mer varierat eftersom det är mångsidig och passar i många olika recept. Pasta är en rik källa på vitaminer, mineraler och fiber.

Läs vidare för att veta mer om fördelarna med att äta mer pasta!

Ät mer pasta

Pasta har fördelen att passa i en mängd olika maträtter, däribland populära Pasta alla carbonara, krämig pasta med kyckling och lasagne. Det här bidrar till att du lättare för dig att näringsämnen kroppen behöver för att få må optimalt. Med alla möjliga pastaformer som finns är det bara fantasin som sätter gränserna på vad du kan laga ihop. Det välrenommerade varumärket Barrilla har till exempel fyra kategorier av pastaformer:

  • Lång pasta.
  • Kort pasta.
  • Pasta i ugn.
  • Fylld pasta.

Vanliga ingredienser som alltid passar bra med pasta är vitlök, olivolja, parmesanost, tomatsås. Tillsätt gärna magert kött och servera tillsammans med färska grönsaker eller sallad. Om du vill få ut maximalt med näringsämnen och fiber är Barrillas fullkornspasta att rekommendera då den är gjord av 100 procent fullkornsmjöl. En halv kopp fullkornspasta ger dig 90 kalorier och innehåller två gram fiber och framförallt kalcium och järn. Klicka in på https://www.barilla.com/sv-se för att se närmare på deras pastasortiment och söka nya recept. Vill du äta mer fisk? Då kan du laga ihop tortiglioni med pestohummus och ångad lax som tar 30 minuter. Tortiglioni Pasta är speciellt god till fylliga såser.

appdev