Blog

Kost och en välmående hy

Att använda hudvårdsprodukter tänker nog det flesta är bra att göra. Men att faktiskt arbeta hudvårdande genom kosten är det inte många som gör. Det går faktiskt att påverka huden med vad du äter. Det är såklart viktigt att du använder bra hudvårdsprodukter som passar din hud. Om du inte vet vilken hudtyp du har är det första steget. Försök att komma fram till ungefär hur din hud är och testa produkter i det segmentet. Om du vill hitta bra produkter ska du gå in på hudoteket.se och botanisera i deras sortiment av högkvalitativa produkter. På deras webbsida kan du även läsa om olika hudtyper men även om hudproblem och hur du ska göra för att åtgärda dem.

Använd dina hudvårdsprodukter på rätt sätt

När du har hitta bra produkter är nästa steg att använda dem på ett bra sätt och i rätt ordning. Rengöring, serum samt dag- och nattkräm är en bra bas att utgå ifrån. Sedan är det en fördel att göra en peeling och ansiktsmask med jämna mellanrum för att ge huden en extra boost.

Ät en varierad och nyttig kost

Innehållet i din kost kan både hjälpa och stjälpa din hud. Men om du har rätt hudvårdsprodukter och rutin tillsammans med att du vårdar huden från insidan har du de absolut bästa förutsättningarna att ge din hud det den behöver. Bra mat ger även ditt immunförsvar en boost vilket är en stor fördel. Det finns vissa saker som är lite bättre att äta om du vill tänka på huden lite extra. Aminosyror och protein bygger upp kollagen, stödvävnaden i huden vilket är väldigt bra. Antioxidanter är något som ger ett ökat skydd mot yttre påfrestningar som bryter ner hudcellerna. Grönsaker och röda frukter har ett generellt högt innehåll av lykopen som är en väldigt stark antioxidant som motverkar linjer och ålderstecken. Omega 3 som finns i fet fisk är en inflammatorisk fettsyra som är själva glowet för insidan som i sin tur speglar din utsida. Olika mineraler är väldigt viktigt för att både hud, hår och naglar ska må bra. Se till att du får i dig tillräckligt med zink, koppar, magnesium, järn, selen och jod. Även vitaminer är bra för huden, speciellt vitamin A och C.

appdev