Blog

Be om stöttning

Något som är extra viktigt när du gör en kostomläggning är att känna att du har support från dina nära och kära. Då kommer din resa mot ett hälsosammare liv att kännas enklare och smidigare. Dessutom kommer du att kunna be om stöttning och hjälp att stå emot när du känner för att avvika från LCHF kosten eller om du blir starkt sötsugen. Att kommunicera om ändringar i livet kan kännas skrämmande men kommer oftast endast med stora fördelar för dig som vill ändras.

Genom att berätta för dina vänner om din nya LCHF kost behöver du inte heller riskera att de ständigt vill erbjuda dig bakelser till fikat. Detsamma gäller om du blir bortbjuden på mat. Om dina vänner ska bjuda på något som inte ingår i LCHF:s livsmedel, kan du då smidigt och utan att skämmas ta med dig egen mat att äta.

De som har stöttning hemifrån kommer att lyckas bättre och känna sig bekvämare än de som känner att de behöver dölja sin kostomläggning. Du gör dig själv en tjänst genom att berätta för andra att du planerar att starta ett hälsosammare liv.

appdev