Blog

Dricka på LCHF

Det finns en hel del mat du kan äta på den njutningsbara LCHF kosten. Det finns även en del mat du måste undvika för att få alla goda hälsofördelar och för att gå ner i vikt om det är ett av dina mål. Frågan är då vad du kan dricka till maten på denna typ av diet.

Du bör dricka mycket vatten till dina måltider. Vatten ger kroppen återfuktning och gör att du inte blir uttorkad. Te och kaffe går också bra.

Vid festligare tillfällen går det bra att dricka alkohol, men det ska inte göras varje vardag. Om du är sugen på att dricka någon god alkoholhaltig dryck passar det att dricka ett torrt rött eller vitt vin, vodka, whisky eller konjak. Det är viktigt att tänka på att inte dricka något flytande socker.

Något du inte kan dricka under denna typ av kost är bland annat öl. Öl är gjort på malt och är fullt av maltsocker. Detta ger en negativ inverkan på din kropp och är inte förenligt med kosten. Du kan heller inte dricka någon söt dryck såsom läsk, saft eller juice då detta påverkar din hälsa och ditt blodsocker negativt.

appdev